Traditioneel Stucwerk

Misschien ben je al volledig bekend met de verschillende soorten stucwerk waar je uit kunt kiezen. Is dit niet het geval? Geen probleem. Wij leggen het graag aan je uit. Stucfinder biedt namelijk verschillende soorten stucwerk aan. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van je situatie en wat je van plan bent met de wanden en/of plafonds nadat het stucwerk is aangebracht.

Stucwerk

Traditioneel stucwerk is de verzamelnaam voor het met de hand aanbrengen van pleisterwerk aan wanden en plafonds. Bij traditioneel stucwerk wordt gebruik gemaakt van gips of cementgebonden materialen. Bij machinaal stucwerk wordt het gips met een machine op de muren gespoten in verschillende laagdiktes en vervolgens glad afgewerkt.

Behang klaar stucwerk

Dit stucwerk raden wij aan als je van plan bent om je wanden te laten behangen nadat het is gestuct. Voordat je de wanden kunt behangen moeten de wanden glad zijn afgewerkt. Dit is belangrijk voor de hechting van het behang met de ondergrond.

Saus klaar stucwerk

Dit is stucwerk dat zo glad wordt aangebracht dat de wanden in principe klaar zijn nadat ze zijn gestuct. De originele kleur van het stucwerk is wit, maar je kunt er vervolgens nog voor kiezen om de wanden te laten sausen in een kleur naar keuze.

Tip! Als je zelf de wanden gaat sauzen vergeet dan niet eerst de wand lichtjes op te schuren en af te vegen om zo een goede hechting te krijgen.

Sierpleisters

Sierpleisters zijn er in talloze varianten. Er zijn verschillende soorten waaronder decorputz en barokputz, maar het meest bekend is spachtelputz. Een kunststof sierpleister die binnen en buiten en in alle kleuren kan worden toegepast. Het materiaal bestaat voor 80% uit wit gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddel (lijm). Spachtelputz heeft een regelmatige, subtiele structuur dankzij fijne korrels.

Spackspuitwerk

Spackspuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds. Voor het aanbrengen van het spack (spuitpleister) wordt een spackpuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt het en afgemest (dit is de wegwerken van oneffenheden). Vervolgens wordt de tweede laag inclusief, de gevormde afkorrellaag. Spack kan worden aangeduid op alle vlakke en gladde minerale ondergronden, zoals op bv, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken en gipsgebonden mortels.
Het aanbrengen van een spuitwerk is arbeidsintensief werk en het moet productie gebeuren voor een optimaal resultaat. 

Schuurwerk

Schuurwerk is een afwerking die vooral bekend is door zijn mooie “helmen”. Het geeft je kamer een chique, klassieke en levendige sfeer, maar vooral een warme uitstraling. Schuurwerk is eigenlijk alleen geschikt voor plafonds.

Het aanbrengen van schuurwerk op wanden kan, maar heeft wel een paar behoorlijke beperkingen.

Schuurwerk is erg mooi, maar zeer gevoelig voor stoten en vuil. Het is bijna niet schoon te maken en bij beschadigingen is het bijna niet onzichtbaar te repareren.

Schuurwerk wordt binnenshuis aangebracht. Natuurlijk moet er een goede ondergrond aanwezig zijn. Er bestaat maar één soort schuurwerk. Wel kan schuurwerk anders ogen bij een ander in huis, omdat iedere stukadoor zijn eigen slag heeft bij het maken van de “helmen”.

Kroonlijsten

Elke ruimte is een uitnodiging om iets moois te creëren.

Een kroonlijst creëert een elegante overgang tussen muur en plafond. Tevens verbergt het barsten en oneffenheden. De kroonlijsten zijn er voor iedere interieurstijl. Ze zijn gemakkelijk te verwerken en overschilderbaar. De kroonlijst gaat perfect op in het interieur en geeft een extra dimensie aan muur en plafond. Wil je meer informatie over kroonlijsten neem dan contact met ons op.

Plinten

Een plint is een elegante verbinding tussen de vloer en de muur. Ze geven karakter aan je interieur en kunnen ruimtes optisch hoger laten lijken.

Plinten zijn ideaal om kabels te verbergen en om een slordige naad tussen vloer en muur weg te werken. Een plint is the finishing touch in elke ruimte.

Wil je wat inspiratie op doen? Neem dan contact met ons op.

Plint

Wandlijsten

Met wandlijsten creëer je lambriseringen en kaders op muren en plafonds.

Ze zijn er in alle maten, vormen en stijlen. Van sober, glad tot fijn bewerkt. Bovendien zijn ze licht, makkelijk te plaatsen, overschilderbaar en veelal in een flexibele uitvoering beschikbaar. Ga aan de slag met wandlijsten en maak van je muur een uniek kunstwerk.

Muren zijn niet gemaakt om saai te blijven!

Ornament

Rozetten & Ornamenten

Rozetten, al dan niet met bloemmotieven, zijn plafondornamenten die voornamelijk gebruikt worden om een groot (plafond) oppervlak te “breken”. Ze fleuren letterlijk je plafond op. Rozetten worden gebruikt ter decoratie of als vormgever onder lampen en kroonluchters. Laat je verbeelding de vrije loop en combineer ze voor een speels effect.
Wil je meer informatie over rozetten, neem dan contact met ons op!

Ornament

Ben je geinspireerd maar wil je toch nog meer zien?

Bekijk dan onze inspiratie pagina...